Doliu în lumea teatrului românesc. Un celebru actor a încetat din viață

De citit

Este doliu în lumea teatrului din România. Actorul şi regizorul Constantin Codrescu a murit, duminică, la vârsta de 91 de ani. Vestea tristă despre moartea acestuia a fost dată de actorul Toma Enache pe paginile personale de socializare.

Constantin Codrescu/ Sursă foto – cinemagia.ro

”S-a înălțat la cer Constantin Codrescu. Un actor uriaș, cu care am avut onoarea și bucuria să lucrez și să colaborez în această vară la filmul – „ENESCU, geniul și prințesa”. Dumnezeu să îl odihnească! Condoleanțe familiei!”, a scris actorul Toma Enache, pe Facebook.

Constantin Codrescu s-a născut pe data de 5 septembrie 1931, la Huși. În 1951 a absolvit Institutul de teatru din București. Între 1976 – 1989 a fost profesor la Institutul de teatru din Târgu-Mureș. Constantin Codrescu a fost cetățean de onoare al acestui municipiu.

A avut o importantă activitate teatrală şi multiple apariţii la televiziune, fiind şi colaborator permanent al redacției Teatru la Radio, timp de 45 de ani.

De altfel, Constantin Codrescu a montat și ca regizor la multe spectacole în teatrele din România. Datorită muncii devotate de care a dat dovadă, marele actor a primit Premiul UNITER pentru întreaga sa activitate.

În acest an, actorul a fost distins cu Ordinul național „Steaua României”, în grad de Cavaler, acordat de Președintele României la propunerea Ministerului Culturii.

Citește și: Doliu în mediul academic. A murit fondatorul Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !