DNA deschide dosar în urma anchetei jurnalistice “Marele Alb”!

De citit

Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în urma investigației “Clanul Marelui Alb”. Din surse ale ziarului care a realizat ancheta, se pare că DNA a deschis un dosar penal cu privire la faptele prezentate în materialul jurnalisitic.

Din primele informații, doi dintre oamenii care apar în investigație și-au prezentat demisiile. Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București.

Prin sacrificarea acestor personaje, Biserica încearcă să minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel și să reducă gravitatea faptelor prezentate în investigație, scrie Recorder. Publicația care a demarat și marea investigație consideră că BOR încearcă mutarea atenției de la problema sistemică prezentată în material. Întreaga anchetă analizează felul în care BOR administrează banii publici.

Ce înseamnă „Clanul Marelui Alb”?

Recorder a realizat recent o investigație numită „Clanul Marelui Alb”. Acest demers jurnalistic vine cu dezvăluiri importante din interiorul Bisericii Ortodoxe Române, la capătul a opt luni de investigaţie. Se anunță că s-a făcut inclusiv muncă sub acoperire.

Impactul anchetei despre afacerile Bisericii este vizibil și în cifrele de audiență. Primul articol, “Catedrala Prăduirii Neamului”, a strâns peste 400.000 de vizualizări. Investigația video “Clanul Marelui Alb”a depășit și ea mai apoi 900.000 de vizualizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !