Disensiuni între partenerii de guvernare. Ce se întâmplă cu pensiile în 2023

De citit

Partenerii de guvernare nu au ajuns la un acord cu privire la majorarea pensiilor în 2023, iar subiectul pare că a produs tensiuni mari în relaţiile din cadrul coaliţiei, potrivit declaraţiilor de vineri, scrie romania-actualitati.ro.

Neînţelegerile ţin de modul în care să fie alocat procentul de 15% cu care poate creşte la anul bugetul pentru pensii.

În timp ce PNL susţine că legal şi corect este ca⁰ acesta să fie procentul general de creştere pentru toate pensiile, PSD pledează pentru o diferenţiere, astfel încât cei cu venituri mai mici să primească mai mult.

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că angajamentele României în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență nu împiedică majorarea preconizată pentru la anul şi a subliniat nevoia de echilibru şi responsabilitate în luarea deciziei cu privire la creşterea pensiilor.

Partenerii de guvernare social-democraţi se consideră, însă, îndreptăţiţi să fie ei cei care definesc modul de majorare a pensiilor, după cum a afirmat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Aflat la o conferinţă a partidului, în Caraş-Severin, el a lansat mai multe critici la adresa liberalilor şi a declarat că aceştia nu au dreptul moral să dea vreo indicaţie sau vreo sugestie în acest domeniu social-democraţilor.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Poliția Rutieră poate dispune ridicarea mașinilor parcate pe trotuar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !