Decizie oficială! De la 1 iunie se renunță la mască în acest loc

De citit

Sezonul estival este gata să fie deschis în două mari etape. În ambele situații sunt pregătite mai multe măsuri de relaxare. Mai exact, de la 1 iunie și de la 1 august se vor aplica cele două scenarii. Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu.

Vești bune pentru români

Încă din primul scenariul, de la 1 iunie, se implementează o măsură de relaxare îmbucurătoare pentru români. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie pe plajă. Cu toate acestea, românii vor fi nevoiți să respecte măsurile de distanțare socială.

 „Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă, aici este un consens, am venit cu o condiție, o distanțare pe plajă între șezlonguri, cu care industria este de acord”, declară premierul.

La scurt timp după ce  a avut întâlnirea cu reprezentanții restaurantelor și hotelurilor de pe litoral, premierul a transmis clar că o altă propunere este ca aceste unități turistice să poată primi clienți la capacitate mai mare decât impune rata de incidență dacă toți oaspeții sunt vaccinați împotriva. Aceeași măsură este valabilă și în cazul restaurantelor. Cele mai multe dintre propuneri vor fi analizate și aprobate în cursul zilei de azi.

„Putem să fim la restaurant în capacitate maximă în anumite condiții, la hotel la fel. Din partea industriei am primit propuneri și soluții, pe care le punem în discuție în comitetul interministerial și promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare”, a mai transmis premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !