David Popovici, campion mondial și la proba de 100 de metri liber!

De citit

David Popovici a devenit campion mondial în proba de 100 metri liber, la Campionatul Mondial de la Budapesta. Românul nu a avut rival în finală, unde a reușit un timp excelent.

David Popovici a făcut o nouă memorabilă, după succesul de la 200 de metri, românul de 17 ani a recidivat și la 100 metri liber, proba „regină” din natația mondială. Sportivul nostru a înotat în 47,58 secunde, câștigând o cursă pe muchie de cuțit.

Calificat în finală cu primul timp (și cu record mondial de juniori), sportivul nostru a plecat de pe culoarul 4 și și-a respectat statutul de mare favorit.

Odată cu performanța din această seară, Popovici a rescris istoria înotului. Asta pentru că tânărul de 17 ani a egalat o performanță veche de 49 de ani. O singură dată în istoria Campionatelor Mondiale un sportiv a câștigat aur atât la 100, cât și la 200 de metri. E vorba de Jim Montgomery, americanul care a câștigat 5 titluri mondiale și 3 olimpice. În 1973, la ediția inaugurală, la Belgrad, yankeul ajuns între timp la 67 de ani, nu avea rival în niciuna dintre probele la care a participat.

Primul campion mondial la natație din istoria României

David Popovici a devenit la începutul săptămânii primul campion mondial din istoria României, la masculin. Acum, adolescentul de 17 ani și-a trecut în palmares o dublă care va rămâne cu siguranță inaccesibilă viitoarelor generații din țara noastră.

La 200 de metri, sportivul de la CS Dinamo a câștigat titlul cu un nou record mondial de juniori, 1:43.21. Practic, el și-a doborât propriul record, stabilit cu o zi mai devreme în semifinale, în 1:44.40.

Popovici este acum al patrulea cel mai rapid om din istorie în această probă, în spatele lui Paul Biedermann, Michael Phelps și Yannick Agnel.

Totodată, a stabilit al cincilea cel mai rapid timp din istorie.

Sursă: eurosport.ro

Vezi și: Un nou record mondial la juniori! David Popovici s-a calificat în finala de 100 metri liber

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !