Dan Barna: Dacă PNL și UDMR nu se bagă, USR va face singur guvernul

De citit

Vicepreşedintele USR, deputatul Dan Barna, a vorbit, marţi, despre formarea noului guvern. Barna declară că Uniunea Salvaţi România va propune un Cabinet propriu în cazul în care nu se vor elabora negocieri pentru o colaborare cu PNL şi UDMR. Acesta poate veni cu această propunere la întâlnirea de miercuri a preşedinţilor partidelor care au fost în coaliţie.

Invitat la TVR, Dan Barna a vorbit despre faptul că nu se poate pronunța pe moment în legătură cu formarea noului guvern. Acesta așteaptă discuțiile de săptămâna următoare.

Depinde ce se va întâmpla în dialogul preşedinţilor de mâine după amiază, dacă se deschid negocierile, pe bune ca să spun, probabil la începutul săptămânii viitoare, s-ar putea luni, marţi, să avem o concluzie. Dacă mâine se spune doar nu discutăm, nu vrem să avem niciun fel de dialog, lucrurile s-ar putea să se rezolve chiar mai repede”, a afirmat Barna

Dan Barna a fost întrebat și dacă va lua în calcul ca USR să elaboreze un Cabinet propriu. Vicepreședintele USR a răspuns:

Categoric, care s-ar putea să fie pe vineri sau, cel mai târziu, luni”.

Propunerea lui Dacian Cioloș pare să fie o capcană

Mulți analiști politici consideră propunerea lui Dacian Cioloș doar un tertip de-ale președintelui. Klaus Iohannis l-ar fi propus pe Dacian Cioloș doar pentru că ar considera că nu va reuși să formeze o majoritate. Aceștia consideră că a doua numire va fi același premier demis, Florin Cîțu.

Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv rezolvarea crizei, ci duce la adâncirea acesteia
E evident pentru orice om care cunoaște situația politică din România că, în ciuda bunelor intenții ale lui Dacian Cioloș și Dan Barna, decizia e una care nu ține cont de principiul loialității constituționalității și de desemnare un premier care să aibă șanse să fie învestit.
Vă spun de acum că nici PNL, nici alte partide nu vor susține învestirea unui guvern Cioloș (…)
Mă îndoiesc că preşedintele, deşi formal şi-a îndeplinit atribuţia desemnării premierului, nu pot să cred că nu este conştient că Cioloş nu are nicio şansă să formeze o majoritate”, a declarat Ludovic Orban despre această numire, fiind citat de Hotnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !