Dacia Mioveni și-ar putea opri temporar producția luna viitoare

De citit

Dacia, unul dintre cei mai importanți exportatori auto ai României, și-ar putea opri temporar producția in luna aprilie, conform unor surse din interiorul companiei, care au dorit să-și păstreze anonimatul. Conform unei propuneri a conducerii, angajații uzinei de la Mioveni ar urma să stea acasă in zilele de 1, 2,9,16 și 23 aprilie si ar urma să primească 85% din salariu în această perioadă iar în zilele de 26, 27, 28, 29 aprilie și 4 mai angajații ar urma să își ia concediu de odihnă.Criza de semiconductori din industria auto devine tot mai acerbă, iar oficialii Automobile Dacia și ai grupului Renault se așteaptă ca în următoarele luni situația să fie tot mai greu de gestionat.

Amintim că și anul trecut uzina Dacia din Mioveni și-a oprit activitatea .Angajații au fost anunțați atunci de vacanța forțată fără să primească prea multe explicații.

Decizia a venit dupa ce vânzările Dacia au scăzut pentru prima oară in ultimii 6 ani. In Franța scăderea a fost de 15 % , iar in Romania de 16 procente.

Uzina din Romania are 13.000 angajați plătiți in medie cu 350 de euro lunar. Produce 350.000 de mașini, iar cele care merg la export sunt transportate 350 de kilometri până in portul Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !