Cum reacționează Patriarhia Română la decizia C.E. de a elimina denumirea de Crăciun

De citit

Comisia Europeană dorește eliminarea oricărei formule de adresare care face referire la sex, etnie, rasă, religie, dizabilități sau orientare sexuală. Astfel, potrivit Bruxelles-ului în noile sale linii directoare, apelativele „Miss, Mrs” (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară. Acestea vor înlocuite cu un mai generic „Ms”, scrie agenția italiană ANSA.

Comisia Europeană dorește să nu mai existe referiri cu conotații religioase, cum ar fi Crăciunul, ci acestea să fie citate într-un mod generic. Reprezentanții C.E sugerează folosirea termenului de „sărbători” și nu „Crăciun”. Aceasta a fost precizarea documentului pentru o „comunicare corectă” furnizat de Comisie şi intitulat „Union of Equality” – Uniunea Egalității.

Oficialii europeni au emis un așa-numit „decalog”, dar momentan, el nu este obligatoriu. Pe viitor, nu este exclus ca aceate idei să devină acte normative.

Într-o precizare pentru știripesurse.ro, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, deferlează ideologia Comisiei Europene. Acesta punctează că ”lupta ideologilor cu realitatea are mereu același plictisitor rezultat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității.”

Păsăreasca ideologică din care sunt izgonite cuvinte pe al căror conținut s-a fondat Europa și chiar Uniunea Europeană însăși nu va fi niciodată vorbită și înțeleasă în țările care au trecut timp de decenii prin suferința atroce provocată de ideologia anticreștină și antiumană a socialismului.

Europa reală este și va rămâne Europa creștină, multiculturală, desigur, întrucât aceasta este natura ei profundă, cristalizată definitiv în istorie.
Lupta ideologilor cu realitatea are mereu același plictisitor rezultat: compromiterea morală a celor ce încearcă utopic falsificarea realității.”, a declarat Vasile Bănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !