Comisia Europeană a anunţat un pachet de asistenţă financiară pentru Ucraina în valoare de 1,2 miliarde de euro

De citit

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reafirmat faptul că Uniunea Europeană sprijină ferm Ucraina, inclusiv anunțând un nou pachet de sprijin în valoare de 1,2 miliarde EUR sub formă de asistență financiară de urgență, și de 120 milioane EUR sub formă de granturi suplimentare.
Urusula von der Leyen a cerut partenerilor internaţionali precum Fondul Monetar Internaţional (FMI) să urmeze aceeaşi abordare şi să îşi reînnoiască angajamentul cu Ucraina.
Comisia și Serviciul European de Acțiune Externă lucrează la o gamă largă de sancțiuni sectoriale și individuale în cazul unei noi agresiuni militare din partea Rusiei împotriva Ucrainei.

Se estimează că peste 100.000 de militari ruși se afla la granița cu Ucraina , în timp ce Moscova aşteaptă răspunsuri de la Washington şi NATO la cerinţele sale de securitate.Rusia  dorește ca NATO să nu permită Ucrainei aderarea la alianță şi să retragă trupele şi armamentul din fostele ţări comuniste din estul Europei care i s-au alăturat după Războiul Rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !