CJ Dâmbovița câștigă Sfinxul și Babele!

De citit

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat faptul că județul Dâmbovița a obținut în instanță Sfinxul și Babele din Bucegi, unele dintre cele mai cunoscute monumente naturale ale României, scrie news.ro. Sfinxul și Babele sunt amplasate la granița dintre Prahova și Dâmbovița. Cele două județe își dispută în instanță proprietatea asupra terenului pe care sunt așezate monumentele.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dâmbovița, Corneliu Ștefan a scris pe Facebook despre importanța Sfinxului din Bucegi, unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din România:

,,Înconjurat de mistere și legende,  Sfinxul din Bucegi este unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din țara noastră. Sunt povești care ne spun că este Axa Lumii sau că dacii, simțind chemarea acestuia, deveneau nemuritori.,, a scris pe Facebook Corneliu Ștefan.

Sute de turiști au celebrat ieri ziua Sfinxului din Bucegi. Potrivit președintelui CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, oamenii ,,se strâng în jurul Sfinxului pentru că, razele Soarelui care îl îmbrățișează formează o piramidă magică,,.

 

Sursă foto-Facebook

,,În fiecare an, pe 28 noiembrie, sute de oameni urcă muntele și se strâng în jurul Sfinxului pentru că, razele Soarelui care îl îmbrățișează formează o piramidă magică, unii spunând vindecătoare.

Mit, legendă sau povești din Antichitate, Sfinxul a fost martorul tăcut al istoriei acestui petic de țară, a județului Dâmbovița. Și este datoria noastră să-l protejăm, așa cum și el a făcut-o de-a lungul mileniilor.,, a precizat Președintele CJ Dâmbovița

Sursă foto-Facebook

Sfinxul si Babele vor rămâne în județul Dâmbovița

Corneliu Ștefan le-a transmis o veste extrem de bună dâmbovițenilor în următorul mesaj:

„Mă bucur să le transmit dâmbovițenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Județean Dâmbovița a avut câștig de cauză în procesul cu județul Prahova, vecinii noștri susținând că atât Sfinxul, cât și Babele se află pe teritoriul lor. Deși sentința de joi nu este definitivă, toate instanțele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale județului nostru. Eu mă voi asigura că Sfinxul și Babele vor rămâne pe teritoriul judeţului nostru,, a scris Corneliu Ștefan

Procesul, deschis în anul 2015, se află pe rolul Tribunalului Vâlcea. Reclamant în dosar este prefectul județului Dâmbovița. Pârâții sunt comuna dâmbovițeană Moroeni și orașul prahovean Bușteni. Prefectul județului Prahova are calitate de intervenient în dosar.
Decizia nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !