CERT-RO, avertisment de urgență pentru românii care merg în Grecia. Formularul special, subiectul principal

De citit

CERT-RO a lansat un avertisment de urgență pentru românii care merg în Grecia: atenție pe ce site intrați pentru a completa formularul! Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a confirmat oficial că au apărut nenumărate site-uri care pot colecta date personale și informații financiare de la turiștii români care completează formularul solicitat la intrarea în Grecia.

Avertisment CERT-RO

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos. Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”, explică specialiștii.

Aceștia mai spun că pentru a evita problemele, turiștii trebuie să utilizeze doar site-urile oficiale. Cele mai multe detalii se pot găsi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, la condiții de călătorie și date generale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !