Centrul Cultural Județean Argeș se desființează!

De citit

Din motive economice, Consiliul Județean Argeș (CJ) alege să desființeze una dintre instituțiile pe care le are în subordine. Centrul Cultural Județean Argeș (CCJ) este vizat de dizolvarea activităţii.

Președintele CJ, Ion Mînzînă, a fost deranjat de sporurile pe care le-a primit instituția de cultură pe timpul pandemiei. El dorește o eficientizare a cheltuielilor făcute de CJ Argeș și crede că va renunța la Centrul Cultural Județean.

La această dată CCJ Argeș are un număr de 42 de posturi (1 manager, 13 funcții contractuale – personal administrativ, 28 funcții contractuale – personal artistic până la 31.12.2021.)
Din raționamente economice, se are în vedere desființarea acestei instituții, activitatea urmând să fie preluată de secția de Estradă a Teatrului Davila, iar parte dintre angajații permanenți vor fi redistribuți către celelalte instituții din subordinea CJ Argeș. Buget pe anul 2021: 4,6 milioane lei.”, se precizează în raportul la un an de mandat al conducerii CJ Argeș.

Ce reprezenta Centrul Cultural Județean pentru argeșeni

Sursă foto – Facebook CCJ Argeș

Potrivit site-ului oficial, Centrul Cultural Judeţean Argeş era una dintre cele mai importante instituţii de cultură din judeţul Argeş. Centrul a fost înființat prin Hotărâre a Consiliului Judeţean Argeş nr. 83/30.03.2017 prin reorganizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș. Instituția a funcționat potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 21 din 2007 – privind instituțiile și companiile de spectacole sau concerte. Aici se desfășurau și activității de impresariat artistic.

Încă din primii ani de la înfiinţare, Centrul Cultural Județean Argeș își câștigase deja respectul spectatorilor prin activităţi artistice de înaltă ţinută. Aici se promovau tinerii artişti şi spiritul de echipă, prin crearea unui public fidel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !