CEDO obligă Statul Român să adopte o legislație prin care să recunoască cuplurile de același sex

De citit

Statul Român va trebui să adopte o legislație prin care să recunoască cuplurile de același sex și să le protejeze drepturile, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat astăzi o hotărâre istorică. CEDO a admis plângerea formulată de 14 reclamanţi care formează 7 cupluri de persoane de acelaşi sex.

Hotărârea CEDO vine la 4 ani după ce 42 de persoane au dat în judecată statul român din cauza lipsei de recunoaștere și protecție legală pentru cuplurile lor formate din persoane de același sex.

Curtea de la Strasbourg a constatat – cu cinci voturi pentru și două voturi împotrivă – că cererile cetățenilor români sunt admisibile.

Instanța pentru drepturile omului constată, de asemenea, că a avut loc o încălcare a articolului 8 din Convenția CEDO, care garantează ”dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”.

Patriarhia Română a reacționat prompt la decizia CEDO prin care cere României recunoașterea relațiilor de același sex, afirmând că dezaprobă constant promovarea ideii de parteneriat civil și subliniind că din punct de vedere moral acesta reprezintă „un surogat” al căsătoriei.

Citește și: Veste șoc! Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !