Ce să faci când nu simți nevoia să bei apă? Un nutriționist explică totul

De citit

Este de notorietate faptul că apa este fundamentul vieții, dar și un izvor de sănătate și frumusețe, de care nu trebuie să ne lipsit în niciun moment din viața noastră. Există totuși situații în care trebuie să consumăm acest lichid esențial, însă nu avem poftă sau nu simțim necesitatea.

Apa, de neînlocuit

Puțini știu că doar un pahar de apă ajută la calmarea organismului și chiar a psihicului, iar un pahar de apă înainte de culcare ajută la evitarea unui atac de cord sau a unui atac cerebral. Apa previne deshidratarea (73% din creierul nostru este format din apa, iar o deshidratare de doar 2% afectează memoria, puterea de concentrare și capacitățile cognitive), susține digestia și ajută la eliminarea toxinelor. Este bine să bei apă dimineața, imediat ce te trezești, cu jumătate de oră înaintea mesei, în timpul eforului fizic și înainte de culcare, dar mai ales bea apă atunci când îți este sete.

Ei bine, deși știm cât de importantă este apa, avem momente în care nu putem să o bem. Fie nu avem timp, fie nu avem poftă. Ce facem atunci? Despre această necesitate ne-a vorbit, prin intermediul unui material realizat în exclusivitate, Adriana Petrescu, nutriționist & fitness diet support, clinica AB Medical.

“Dar nu simt nevoia sa beau apă, beau doar atunci cand mi se face sete”. Ok, măcar sa consumați atunci apă după care organismul tânjeste, caci setea apare din două cauze: deficit de apă (suntem construiți atât de bine întrucat senzorii din inimă si artere reacționează când volumul sângelui scade cu 10% sau mai mult, semnalând setea) si aport de sare crescut (concentratia de sare din sânge creste cu 1-2%) De asemenea, în cazul persoanelor înainte in vârstă, deshidratarea poate apărea fara sa simtă setea si este recomandat să consume apă regulat pentru evitarea complicatiilor”, ne-a declarat nutriționistul Adriana Petrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !