Află care este mesajul Comisiei Europene pentru populație !

De citit

Comisia Europeană cere populației să-și ia măsuri de precauție pentru a le oferi timp cercetătorilor să investigheze noua tulpină sud-africană a coronavirusului. Asta a declarat, ieri, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„O cursă contracronometru a început pentru analizarea variantei Omicron. ” a precizat președinta Comisiei Europene

De asemenea Ursula von der Leyen a adăugat faptul că producătorii de vaccinuri au nevoie de 2 până la 3 săptămâni pentru ”a avea o viziune completă asupra caracteristicilor mutațiilor” acestei noi variante a coronavirusului. Noua tulpină, Omicron a fost semnalată de Africa de Sud către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe 24 noiembrie, relatează AFP. 

 

Sursă foto- esa.int

” Trebuie să câştigăm timp”, a subliniat Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene le-a adresat cetățenilor europeni un mesaj în care le cere să se vaccineze, să poarte mască și să respecte distanțarea necesară pentru a preveni infectarea.

Noua variantă Omicron se extinde

Mai multe țări din Europa au confirmat cazuri de infectare cu varianta Omicron. Este vorba despre Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Italia, Danemarca și Cehia-potrivit AFP, citată de Agerpres. Cele mai multe cazuri sunt în Olanda. 13 cazuri au fost confirmate în rândul a 61 de pasageri testați pozitiv pe aeroportul din Amsterdam. Și asta după ce au sosit vineri cu două avioane din Africa de Sud. Germania și Marea Britanie au confirmat ieri cazuri de infectare cu noua variantă, toate fiind legate de călătorii în Africa de Sud.

Descoperită în Botswana și Africa de Sud, noua tulpină de Covid-19 se răspândește deja în  întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !