Capitala intră în scenariul roşu! Când se vor aplica noile măsuri

De citit

Rata de infectare în București ajuns vineri la 3,77 la mie și capitala a intrat în scenariu roșu. Subprefectul Antonela Ghiţă spune că vor intra în vigoare noi restricţii din noaptea de vineri spre sâmbătă.

În localităţile în care incidenţa este între 3 şi 6 la mie se intră în restaurante şi cafenele doar cu certificatul COVID. Aceeaşi regulă se aplică pentru nunţi, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole şi concerte.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat proiectului de hotărâre prin care este obligatorie purtarea măştii de protecţie. Însă, purtarea lor se aplică doar pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor. În interiorul acestora, sunt permise orele de educaţie fizică doar în spaţii deschise, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Competițiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Acest lucru se va întâmpla indiferent dacă competițiile sunt ținute în spații deschise sau închise.

Reprezentanţii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă nu au dat deocamdată declaraţii după şedinţa de vineri care durează de câteva ore. Declarațiile subprefectului Antonela Ghiţă arată că restricţii vor intra în vigoare din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Rata de infectare în București a urcat trepatat în fiecare zi. Aceasta era miercuri de 3,3 la mie, iar joi de 3,65 la mie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !