Bilanț Eurostat: Populația din Argeș scade enorm! Care singurul județ din țară în care populație crește

De citit

Eurostat a realizat un nou bilanț destul de îngrijorător. Potrivit datelor prezentate oficial, județul Argeș, la fel ca majoritatea județelor din România, va avea o populație mult mai mică în anii următori. Bilanțul arată un singur județ din România în care populația va crește.

Ce a descoperit Eurostat

Populația României este propusă să scadă cu 15,5 milioane de locuitori până în 2050. O astfel de scădere ne arată că populația este mai mică cu 20%, de la 19,2 milioane de persoane în 2020, pe fondul natalității scăzute și al migraţiei externe.

Județele din țara noastră care acum sun supraaglomerate nu își vor menține populația la fel în următoarea perioadă. Mai exact, judeţe cunoscute pentru mediul de afaceri vor avea o evoluţie a populaţiei diferită complet în următorii 30 de ani. Spre exemplu, în municipiul Bucureşti, populaţia va scădea cu 23%, în Timiş cu 5%, în Cluj cu 8%, iar în Argeş cu 27%.

Singurul judeţ din România care va înregistra o creştere a numărului de locuitori în următorii 30 de ani este Ilfovul. Datele ne arată că populația se va majora cu 42% în perioada 2020-2050, potrivit proiecţiilor demografice. Numărul de locuitori va creşte doar în Ilfov, în Iaşi va stagna, iar în Capitală va scădea cu un sfert în următorii minim 25 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !