Avertizarea hidrologică de cod galben în Dâmbovița!

De citit

În urma ploilor din ultimele ore, mai multe gospodării și terenuri au fost inundate ieri în județul Dâmbovița. De asemenea râul Dâmbovița a ieșit din matcă tot în urma ploilor abundente. Avertizarea hidrologică de cod galben în județul Dâmbovița este valabilă până astăzi, la miezul nopții.

ISU Dâmbovița anunță într-un comunicat că ,, vremea rea a produs efecte în mai multe locații din județul Dâmbovița. Din fericire fără victime în rândul populației.,,

Intervenția pompierilor dâmbovițeni

 

Sursă foto-Facebook

Potrivit comunicatului distribuit și pagina de Facebook, ISU Dâmbovița precizează următoarele:

,, În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în ultima perioadă, vremea rea a produs efecte în mai multe locații din județul Dâmbovița. Din fericire fără victime în rândul populației.

Astfel, echipaje de pompieri au acționat în Târgoviște pe strada Zorilor, în comuna Cojasca, sat Iazu, în comuna IL Caragiale și în comuna Bărbulețu pentru evacuarea apei din trei curți și un beci, inundate.

Tot ca urmare a precipitațiilor abundente, râul Dâmbovița a ieșit din matcă pe raza localității Gheboieni și a inundat un teren de sport, 3 grădini și DJ 702B pe o distanta de cca. 200m. În acest caz, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism care a intrat în șanț și au evacuat două persoane din acesta care nu necesită îngrijiri medicale.

În continuare, pentru județul Dâmbovița, este în vigoare o avertizare hidrologică COD GALBEN valabilă până mâine, 12.12.2021, ora 24:00, pentru râurile Dâmbovița și Ialomița. Sunt vizate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE.,, se precizează în comunicat

Recomandări pentru populație pe timp de vreme rea

 

Sursă foto- Facebook

Situația este monitorizată și ținută sub control în județul Dâmbovița. De asta ne asigură ISU Dâmbovița. De asemenea, în același comunicat se precizează :

,,Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situația este permanent monitorizată de Centrul Operațional Județean din cadrul ISU Dâmbovița pentru dispunerea măsurilor care se impun și pentru alocarea, la nevoie, a forțelor și mijloacelor necesare limitării și înlăturării potențialelor efecte.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populației să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul fiipregatit.ro,, se mai precizează în comunicat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !