Argeșeanca Denisa Dragomir, campioană mondială la alergare montană, în Thailanda

De citit

Argeșeanca Denisa Dragomir, sportivă legitimată la CSM Pitești, a câștigat medalia de aur la cea mai dificilă cursă din cadrul Campionatului Mondial de Alergare Montană din Thailanda, cea de 38 de kilometri.

„Încă nu îmi vine sa cred! Visul meu a devenit realitate. Mulțumesc tuturor pentru mesaje și încurajări! Mulțumesc celor care au fost necondiționat lângă mine.”, a scris Denisa pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto – captură Facebook/ Dragomir Denisa

Dintre cei 100 de participanți, Denisa a dominat cursa de la început până la final, obținând astfel primul titlu mondial la această categorie. Pe locul 2 și 3 s-au situat reprezentanții din Cehia și Suedia.

„Este încununarea carierei mele și visul meu de-o viață! Nu pot decât să mă bucur nespus că trăiesc aceste clipe pe care orice antrenor visează să le trăiască! Felicitări!”, a declarat Valentin Coroja, antrenor CSM Pitești, cel care s-a ocupat de pregătirea Denisei, potrivit adevarul.ro.

Denisa Dragomir a crescut în Berevoiești, județul Argeș și a câștigat medalii, ca junioară, la 1 500 m, 2 000 m și 3 000 m obstacole, în perioada adolescenței, iar în 2010, la 18 ani, a participat și a câștigat prima ei cursă de alergare montană.

A cucerit medalia de aur la Campionatul European de Alergare Montană de Juniori din 2010 și 2011.

La Campionatul Mondial de Alergare Montană pe distanțe lungi din 2017 a câștigat bronzul, iar în 2019 s-a clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial de Alergare Montană de la Villa la Angostura, Argentina.

În 2018 s-a clasat pe locul 4 la Mondialele din Polonia și nu a ratat nicio ediție a acestui tip de competiție din 2017 până în prezent.

Citește și: O nouă performanță fabuloasă! David Popovici este campion european și la 200 de metri liber

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !