Aproape 600.000 de români sărbătoresc astăzi!

De citit

În prima zi a anului, creștinii ortodocși și greco-catolicii sărbătoresc tăierea împrejur a Domnului și pe Sfântul Vasile Cel Mare. Peste 600.000 de români își serbează astăzi onomastica.

Prima zi a anului este, din punct de vedere creștin, ziua în care pruncul născut în Betleem și-a primit numele. Conform tradiției iudaice, după opt zile de la nașterea sa, Isus a fost tăiat împrejur, ca orice copil evreu de sex masculin. Numele pe care l-a primit fiul lui Dumnezeu făcut om, Isus, înseamnă Mântuitorul, iar Hristos înseamnă ‘cel uns’.

Tot astăzi, este sărbătorit Sfântul Vasile Cel Mare, care a trăit în secolul al IV-lea şi a fost episcop în Cezareea, cetate în Asia Mică, pe teritoriul Turciei de astăzi. Sfântul Vasile, în doar nouă ani cât a păstorit ca episcop, s-a dovedit un mare teolog, apărător al credinței ortodoxe și un bun organizator al vieții monahale și al activității sociale în biserică. Este primul episcop care a întemeiat spitale și azile pentru ocrotirea celor săraci și suferinzi.

La mulți ani, cu sănătate și bucurie, pentru toți cei care astăzi își sărbătoresc!

Citește și: Tragedie de Revelion. O femeie găsită inconștientă în propria mașină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !