Apare o nouă lege a educației! Florin Cîțu a dat noi detalii

De citit

Sorin Cîmpeanu este gata să accepte o nouă lege a educației până la sfârșitul anului! Ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu a anunțat oficial faptul că își dorește ca până la sfârşitul anului să fie elaborat proiectul unei noi legi a educaţiei. Este vorba despre un nou document de lege gata să modifice actul normativ care a suferit, de la adoptarea lui în 2011, peste 100 de modificări.

Mai mult, acesta consideră că toate lucrurile bune din actuala legislaţie vor fi păstrate. Tot în acest context, premierul mai anunță că sunt aşteptate concluziile proiectului naţional al preşedintelui Klaus Iohannis – “România educată”.

Legea Educaţiei din 2011 a fost o lege foarte bună. Sistemele de educaţie, însă, fiind sisteme inerţiale în toată lumea, nu numai în România, au avut mari probleme cu a ţine pasul la dezvoltarea accelerată a societăţii, mai ales din punct de vedere tehnologic. Sunt lucruri care, din cauza diferenţei de timp de zece ani, necesită a fi schimbate. Pe de altă parte, ştim cu toţii multiplele modificări care au distrus coerenţa Legii 8. Vreau să păstrăm absolut tot ceea ce este bun. În momentul de faţă, coerenţa lipseşte Legii 1 în forma actuală, cu cele aproape 100 de modificări” a spus Cîmpeanu.

De altfel, pentru domeniile educaței sunt alocate sumele de 3,6 miliarde de euro. Banii sunt prevăzuți în România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă depus la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate