Apare cartonașul albastru în fotbal! Ultimele precizări de la FIFA

De citit

Regulamentul fotbalului va introduce în curând cartonaşele albastre, cu care jucătorii care comit faulturi tactice sau protestează împotriva deciziilor arbitrului vor fi eliminaţi zece minute, scrie publicaţia britanică The Telegraph, potrivit Agerpres.

Această noutate a fost decisă de organismul responsabil cu regulile jocului, IFAB (International Football Association Board), care va începe testarea acestui tip de sancţiune în meciurile din primul eşalon în această vară. Ar fi pentru prima dată când se va introduce un nou cartonaş disciplinar de la aplicarea cartonaşelor galbene şi roşii, la Cupa Mondială din 1970.

”Orice astfel de studii, dacă sunt implementate, ar trebui să se limiteze la testarea într-o manieră responsabilă la nivelurile inferioare”, a spus FIFA pe platforma X, fostă Twitter, joi seara.

FIFA a mai precizat că acest subiect, al testării la nivelurile inferioare, va fi discutat la Adunarea Generală a IFAB din 2 martie

Cum poate fi eliminat un jucător

Acest nou protocol va restricţiona cartonaşele albastre la faulturile care întrerup „atacuri promiţătoare” sau la protestele fotbaliştilor. În plus, un jucător va fi eliminat definitiv dacă primeşte două cartonaşe albastre sau unul albastru şi unul galben şi invers.

Pentru a permite noilor regulamente să capete amploare, iniţial meciurile la cel mai înalt nivel vor fi excluse de la această regulă, deşi Federaţia engleză doreşte implementarea la partidele de Cupă (masculină şi feminină) din sezonul viitor.

Citește și: Sorin Grindeanu, veste bună pentru litoralul românesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !