Anunțul lui Arafat legat de românii care au venit din Africa de Sud

De citit

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut un anunț legat de persoanele care au venit marţi, din Africa de Sud, cu avionul Tarom. Acesta susține că toate testele au fost negative și toți erau sănătoși.

Aeronava care i-a repatriat pe românii din Africa de Sud a aterizat marţi la Baza militară 90 din Bucureşti. Avionul a adus în ţară 46 de români şi 24 de străini blocaţi în sudul Africii.

Toţi pasagerii au fost transportaţi cu autobuze spre o zonă de triaj și acolo au fost testaţi de echipe DSP. În următoarele 14 zile, pasagerii vor sta în carantină.

Nu avem nici o persoană cu probleme medicale, testele toate au fost negative, pasagerii sunt obosiţi”, a declarat Raed Arafat.

Şeful DGSU a fost la aeroportul militar şi a anunţat că membrii echipei de rugby au fost îmbarcaţi într-un alt avion, destinația fiind Baia Mare. Actele acestora vor fi procesate la aeroportul din Maramureş.

În aeronavă se mai aflau cetăţeni români din Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Vâlcea şi Vaslui. Aceştia au fost testaţi şi mai apoi au plecat spre locurile în care vor sta în carantină.

În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii străini, aceştia au fost testaţi şi se pregătesc să plece spre ţările lor cu alte curse aeriene. Este vorba despre trei cetăţeni polonezi şi patru spanioli.

10 cetățeni bulgari au fost luaţi cu un microbuz al ambasadei Bulgariei, iar un cetăţean maghiar va rămâne în perioada de carantină în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !