Anunț important pentru toți pensionarii!

De citit

Ministerul Muncii a anunțat, sâmbătă, că în acest an nu s-a schimbat impozitarea pensiilor contributive, ci doar a celor de serviciu, unde a fost introdusă impozitarea graduală a părții necontributive, potrivit Antena 3 CNN.

Concret, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate, iar impozitul este de 10% din diferența ce depășește 2.000 de lei.

Sursă foto – Facebook/ Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

„1. Nimic nu s-a schimbat în impozitarea pensiilor contributive în 2024! Mai exact, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Impozitul este de 10% din diferența ce depășește 2.000 de lei. De exemplu, o pensie de 2.800 de lei este impozitată cu 80 de lei.

O pensie de 4.000 de lei este impozitată cu 200 de lei.2. Schimbări au apărut în privința pensiilor de serviciu calculate în baza unor legi speciale.

Aici avem ca temei Legea nr. 282/2023 care a revizuit pensiile de serviciu și le-a apropiat de principiul contributivității. A fost introdusă impozitarea graduală a părții necontributive inclusiv pentru pensiile aflate în plată.

Sunt două plafoane:

– 20% pentru partea necontributivă mai mare decât salariul mediu brut

– 15% pentru partea necontributivă mai mare decât salariul mediu net, dar mai mică decât salariul mediu brut”, transmite Ministerul Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !