Ambulanțele sunt suprasolicitate! Câte apeluri pe minut sunt în Argeș

De citit

Misiune aproape imposibilă pentru personalul medical de la Ambulanţă. Acesta se confruntă în ultima perioadă cu o creştere explozivă a solicitărilor în întreaga țară.

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeș numărul solicitărilor a explodat, fiind înregistrate peste 600 în ultimele 24 de ore. Dintre acestea 75% sunt pentru cazuri COVID-19 și solicitări pentru testări. După un calcul simplu, se pare că în ultimele 24 de ore au fost primite 25 de apeluri telefonice pe minut.

Din cauza numărului mare de solicitări la Ambulanţă, personalul medical este nevoit să le trieze în funcţie de gravitate. Echipajele sunt chemate să meargă la cazuri COVID, dar şi pentru a face recoltări la domiciliu, în urma solicitărilor de testare.

Vești proaste vin și de la ATI COVID, unde toate locurile sunt ocupate în județul Argeș. Autoritățile sanitare din județ fac apeluri disperate la vaccinare și relatează că sistemul este deja sufocat.

„Peste 600 de apeluri în 24 de ore. 75% cazuri de COVID-19 și solicitări pentru testări. Spitalele destinate pacienților confirmați COVID-19 aproape pline, locuri cu oxigen tot mai puține, locuri la ATI 0. Fiți responsabili și vaccinați-vă !!! Numai așa putem stopa această pandemie. Eu am fost deja la doza 3, în prima zi când a început administrarea acesteia.” , a fost postarea de pe Facebook a Luminiței Paul, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !