Ambasadorul Chinei în România, în vizită la Mioveni!

De citit

Orașul Mioveni a avut onoarea de a primi, astăzi, vizita Excelenței Sale HAN Chunlin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, alături de membrii corpului diplomatic al Ambasadei chineze, în cadrul unei vizite de lucru oficială, în județul Argeș.

Aceasta a fost prima ieșire pe care înaltul diplomat chinez a efectuat-o în afara capitalei, de la numirea sa în acest post.

Vizita a debutat cu o întâlnire oficială pe care ambasadorul a avut-o cu reprezentanții administrației orașului Mioveni, unde s-a trecut în revistă istoria relațiilor dintre cele două părți, precum și stadiile proiectelor pe care orașul Mioveni le-a dezvoltat ori dorește să le implementeze în continuare, alături de parteneri chinezi.

Vizita a cuprins mai multe obiective din oraș precum Spitalul Mioveni, Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel, un important agent economic care colaborează cu mediul economic chinez, precum și Cramele MARCEA.

În prezent, orașul Mioveni are încheiat un acord de cooperare cu Municipiul Jinhua în domeniile economic, medical și cultural. Astfel, trebuie menționat faptul că, în criza pandemică, China a furnizat Spitalului Orășenesc Mioveni primele ajutoare cu materiale sanitare specifice, acoperind o nevoie urgentă, nu doar a spitalului ci a întregii comunități locale.

Excelența Sa Han Chunlin a declarat că este onorat să fie cel de-al 22-lea ambasador al Republicii Populare Chineze în România, în cei 73 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, mărturisind cu căldură că în copilărie a avut ocazia să vadă multe filme românești, care l-au introdus în spiritul românilor și de aceea se simte în țara noastră ca acasă.

Ambasadorul a declarat că în mandatul său va depune tot efortul pentru a dezvolta relațiile bilaterale și implementarea unor proiecte concrete cu administrația Mioveniului.

Citește și: Autobuze electrice în Mioveni și Davidești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !