Alimente subapreciate care sunt benefice pentru tine

De citit

Oamenii devin din ce în ce mai conștienți de ceea ce consumă și de modul în care alimentele le afectează sănătatea.

Ceea ce consumăm are un impact direct asupra sănătății noastre mentale și fizice.

Unele alimente de dimensiuni mici oferă doze concentrate de vitamine și minerale, în timp ce altele ajută la digestie și absorbție.

Fiecare conține incrediente esenţiale, unele livrate în cantități mari. Conțin atât de mulți nutrienți încât acționează aproape ca un supliment.

Multe dintre aceste alimente sunt adesea atât de subapreciate încât beneficiile lor nu sunt cunoscute pe scară largă.

Vă prezentăm 3 alimente subestimate dar utile corpului:

  • Sare: oprirea bruscă a consumului de sare în dieta cuiva, cu excepția cazului în care este indicat de medicul dumneavoastră este o idee proastă. Sarea cu compușii potriviți, cum ar fi zincul atât de necesar are mai mult sens. Acest lucru poate contribui la imunitatea generală a corpului nostru. Zincul ajută, la vindecarea mai rapidă a rănilor și la combaterea infecțiilor respiratorii.
  • Semințe de dovleac: Semințele de dovleac au aromă de nucă și sunt pline de carotenoizi, care ajută la creșterea vertiginoasă a imunității și la menținerea ochilor  sănătoși. În plus, semințele de dovleac ne ajută să ne îmbunătățim memoria, gândirea critică și cunoașterea generală.
  • Arahidele: Alunele sunt o sursă ieftină de proteine de bună calitate. Prin consumul a 30  de grame de arahide, corpul primește aproximativ 160 de calorii și 7 grame de proteine, comparabile cu migdalele care oferă aceeași cantitate de calorii și 6 grame de proteine. Alunele sunt bogate în resveratrol, care ajută la reducerea riscului de cancer și la întârzierea îmbătrânirii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !