Alertă în București! Au fost confirmați țânțari cu virusul West Nile. Primăria ia măsuri

De citit

Autoritățile au dat alerta! Au fost identificați țânțari cu virusul West Nile în București. Institutul Cantacuzino a confirmat oficial prezenta virusului West Nile în Capitală. Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile, anunță un comunicat al instituției.

Care sunt cele mai afectate zone

Zonele respective sunt Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași.

Primăria Generală a Municipiului București ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB). Din fericire, până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populație. Oamenii  sunt însă rugați să raporteze orice simptom al bolii, dacă sunt mușcați de țânțari.

Compania Municipală Eco Igienizare a anunțat, în regim de urgență, începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) și acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc. Campania se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

Până la jumătatea săptămânii viitoare, acțiunea de dezinsecție se va desfășura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi dintre blocuri, pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB, în spitale, cimitire, dar și în rețelele de termoficare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !