Ajutor financiar de la stat pentru părinții ai căror copii fac cursuri online

De citit

Statul român ajută financiar părinții care au copii la școală în mediul online. Indemnizația este oferită decât unuia dintre părinți, care poate rămâne acasă doar dacă elevul are până în 12 ani.

Există și excepții ? Care sunt acestea?

,, În această categorie intră părinții care au copii cu vârsta de până la 18 ani cu boli de inimă, diabet, boli inflamatorii, boli imune sau autoimune.

Indemnizația nu se oferă ambilor părinți, ci doar unuia dintre ei. Aceasta este în valoare de 75% din venitul mediu brut, dar nu mai puțin de 2.500 de lei.,,- potrivit Digi24

 Unii dintre părinți sunt nevoiți să stea acasă lângă copiii lor pe perioada școlii online. Statul român îi sprijină. Mulți dintre ei nu știu ce sa facă în această situație și de ce acte au nevoie pentru obținerea banilor.

Cum trebuie să procedeze părintele pentru a primi acest ajutor financiar?

,, Primul pas pe care părintele trebuie să îl facă este să ceară de la școala copilului o adeverință care să ateste că la unitatea de învățământ respectivă orele de curs se desfășoară în online.

 Apoi, acest document și cu o declarație pe proprie răspunde în care se menționează faptul că este singurul părinte care beneficiază de această indemnizație le duce la angajator, care depune aceste acte la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Această instituție va face demersurile necesare ca părintele să primească banii. 

 Acordarea acestor zile libere plătite se aplică tuturor angajaților atât din mediul public și privat, pe toată perioada stării de alertă și după încetarea acesteia, dar nu mai târziu de finalizarea cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

Numărul de beneficiari estimat este de 20.000 de români. Efortul bugetar este de aproximativ 50 milioane lei pe lună.- specifică Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !