Aglomerație fără precedent la vamă! Sute de români se întorc rapid în țară, deoarece Grecia intră la noapte în zona galbenă

De citit

Este aglomerație foarte mare la vama Makaza, la ieșirea din Grecia spre Bulgaria. Sute de români așteaptă de mai bine de două ore să treacă granița pentru a se întoarce în țară, mulți dintre ei încercând să evite carantina. Românii și-au scurtat vacanța din cauză că începând din această noapte, Grecia intră în zona galbenă, iar cei care se întorc de acolo trebuie să intre în carantină.

Grecia este în perzent una din destinațiile turistice preferate de români. Acum, țara trece de pe lista verde pe cea galbenă la miezul nopții, după ce a crescut incidența cazurilor de coronavirus și a fost nevoie de impunerea unor noi măsuri de protecție împotriva coronavirusului.

Excepții de la izolare

Există și excepții de izolare. Sunt scutiți de carantină cei care au dovada vaccinării împotriva COVID-19, cei care au trecut prin boală sau cei care au un test negativ.

Românii care au plecat în vacanță în Grecia în ultimele zile au făcut acest lucru cât țara era în scenariul verde, iar la întoarcere nu exista nicio restricție pentru ei. Nimeni nu se aștepta ca în doar câteva zile totul să se schimbe în Grecia.

Dacă se întorc în țară începând de mâine, oamenii care nu sunt vaccinați ar trebui să-și facă un nou test de coronavirus. Din acest motiv, mulți dintre ei au preferat să-și scurteze vacanța și să intre pe teritoriul României înainte de miezul nopții, cât restricțiile nu sunt  încă în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !