Actualizare majoră pe WhatsApp. Mesajele vor putea fi trimise și cu internetul oprit

De citit

Cea mai mare platformă de mesagerie din lume, WhatsApp, a anunțat că va permite accesul utilizatorilor săi de pe internet printr-un server de tip proxy, dacă alte servicii au fost oprite sau blocate.

Potrivit platformei WhatsApp, decizia a fost determinată de suspendarea serviciilor de internet din mai multe țări, fiind în mod special dat exemplul Iranului unde, din cauza suspendării serviciilor de internet timp de mai multe luni, au fost negate drepturile utilizatorilor, aceștia neavând acces la asistență imediată.

Mai precis, este vorba despre o setare care le va permite utilizatorilor să introducă numele unui server proxy şi să îl folosească pentru a se conecta la internet.

Serverele proxy funcţionează ca porţi alternative între un utilizator şi internet atunci când metodele tradiţionale de conectare şi serverele au fost închise sau întrerupte, oferind conexiunea necesară între un utilizator şi site-ul web sau serviciul pe care doreşte să îl acceseze.

WhatsApp a subliniat că multe dintre acestea au fost înfiinţate de voluntari şi organizaţii din întreaga lume pentru a ajuta oamenii să comunice liber, iar compania va oferi, de asemenea, îndrumări persoanelor cu privire la modul în care pot configura un proxy pentru a-i ajuta pe alţii.

Funcţia ar trebui să fie acum disponibilă în meniul de setări pentru toţi cei care folosesc cea mai recentă versiune a aplicaţiei, a precizat WhatsApp în comunicat.

„Conectarea prin proxy menţine acelaşi nivel ridicat de confidenţialitate şi securitate pe care îl oferă WhatsApp”, a precizat WhatsApp într-o postare pe blog, potrivit Mediafax.

Citește și: Aproape două milioane de români îşi serbează onomastica astăzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !