Guvernul urmărește majorarea impozitului la jocurile de noroc, de la 1% la 40%

De citit

Veste proastă pentru românii care urmăresc să se îmbogățească din jocurile de noroc. Guvernul pregătește mai multe măsuri fiscale în următoarea perioadă, iar printre acestea se numără și majorarea cotei de impozitare a câștigurilor din jocuri de noroc, de la 1%, 16% şi 25% cât este acum, la 40%, potrivit Adevărul.ro.

Nivelul de 40% ar viza toate câştigurile obţinute şi pare să fie o măsură care să reducă interesul în rândul persoanelor care practică jocuri de noroc, scrie Profit.ro, citând surse guvernamentale.

În acest moment, cotele de impozitare sunt de 1%, 16% şi 25%. Așadar, la un premiu câștigat de 500.000 de lei, se va plăti 1% pentru partea de până la 66.750 lei inclusiv, 16% pentru segmentul din premiu aflat între 66.750 lei şi 445.000 lei, precum şi 25% pentru partea din premiu care trece de 445.000 de lei.

Prima variantă luată în calcul de coaliție în cadrul negocierilor viza o cotă unificată de 20%.

Alte măsuri asupra cărora se poartă acum discuţii, conform sursei, vizează: reducerea facilităţilor pentru constructori, industria alimentară şi agricultură, un nou sistem de impozitare al proprietăţilor, restricţionarea unor activităţi pe microintreprindere, cum sunt cele de consultanţă.

Sursă: adevarul.ro

Citește și: LOTO 6/49. Un român mai bogat cu 1,7 milioane de euro. Biletul a costat doar 18,50 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !